Twinkle | Digital Commerce

Fab zorgt voor 450 arbeidsplaatsen in Eindhoven

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Fab komt naar Eindhoven. De Amerikaanse online pure player in design-artikelen is van plan om in oktober zijn deuren te openen in de Brabantse stad.

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel bracht begin juni een bezoek aan een aantal Amerikaanse bedrijven om gesprekken te voeren over een eventuele samenwerking met de lichtstad. De online designwinkel Fab is inmiddels bezig met de uitwerking van zijn plannen om naar Eindhoven te komen, meldt de gemeente in een persverklaring.

Administratie en logistiek
Fab gaat ‘tussen nu en 2014’ voor zo’n 450 arbeidsplaatsen in de regio Eindhoven zorgen. Hierin zijn de designers van Fab niet meegerekend. ‘Het gaat bij de 450 arbeidsplaatsen met name om administratief en logistiek medewerkers’, aldus het persbericht. Fab bevestigt dat er sowieso een magazijn in Eindhoven wordt gerealiseerd. 'Verdere details willen we in een later stadium bekend gaan maken', zegt een woordvoerder van Fab tegen Twinkle.

Berlijn en Londen
Fab onthulde vorige week van plan te zijn om een fysieke winkel te openen in Londen en Berlijn. De winkels zullen, anders dan de al bestaande kleinere shop in Hamburg, de oppervlakte van een flagship store hebben. Ook staat New York op de wensenlijst. De shops in Berlijn en Londen krijgen de functie van een showroom. De getoonde producten, van onder andere de nieuwe huismerkcollectie 'Exclusively Fab', kunnen in de fysieke shop online worden gekocht.