Twinkle | Digital Commerce

Bijna helft Britten wil betalen via biometrische methodes

2017-10-05
180101
  • 1:05

Britse consumenten zouden in de toekomst graag betalen met behulp van vinger- of handpalmprinttechnologieën en irisscans. Zo’n 49 procent ziet wat in deze biometrische manieren van afrekenen, tegenover 30 procent van de Britten die het liever bij pinbetalingen via de smartphone houdt.

Het onderzoeksbureau WorldPay publiceerde vandaag zijn rapport ‘Optimising Your Omni-Payments- consumers, payments and the future’ met daarin de Britse publieke opinie over nieuwe betaaltechnologieën.

Wallet, sms of social media
Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat 25 procent van de ondervraagden in de toekomst graag gebruik maakt van een online portemonnee via de smartphone, 23 procent zegt geïnteresseerd te zijn in betalen via sms-berichten. Slechts 12 procent wil in de toekomst via social media kunnen afrekenen.

Automatische piloot
Momenteel betaalt 20 procent van de Britten al met de smartphone. ‘Het is goed om te zien dat shoppers open staan voor nieuwe, biometrische betaalmogelijkheden’, zegt Ron Kalifa van WorldPay. ‘Uit ons onderzoek blijkt wel dat drie op de vier shoppers nu op de automatische piloot afrekent met cash, betaalkaarten of online systemen. Retailers zullen dus hulp nodig hebben bij het implementeren van biometrische betaaltechnologieën en bij het stimuleren van klanten om de nieuwe afrekenmogelijkheid te gebruiken in plaats van de gebruikelijke.’