Twinkle | Digital Commerce

Walmart: ruim 30 procent groei online omzet Q1

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Walmart’s investeringen in e-commerce beginnen zijn vruchten af te werpen. De omzet uit online verkoop kwam in het eerste kwartaal van dit boekjaar 30 procent hoger uit dan in dezelfde periode van 2012.


Als Walmart het groeitempo van het afgelopen kwartaal (26 januari tot 26 april) volhoudt, kan de keten 2013 afsluiten met een e-commerce omzet van 10 miljard dollar, rekent Internet Retailer voor. Dat is ongeveer zoveel als alle Nederlandse online consumentenbestedingen (producten en diensten) in het afgelopen jaar bij elkaar.

Neil Ashe, hoofd e-commerce van Walmart, zei afgelopen maart nog uit te gaan van 20 procent groei, waarmee de online omzet van Walmart rond de 9 miljard dollar zou uitkomen.

Groeigebieden
Walmart focust zijn e-commerce strategie met name op de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Brazilië en China. In Brazilië groeide de online verkoop met meer dan 40 procent in het eerste kwartaal. Walmart.com.br is in het land volgens de keten zelf de meest bezochte e-commerce site.

In de VS start Walmart deze zomer met een experiment met kluisjes in supermarkten om webshoppers beter te bedienen. In de UK is Walmart’s aanwinst  Asda de op een na grootste supermarktketen van Groot-Brittannië. Het bedrijf begint dit jaar als eerste Britse supermarktketen met een same day delivery service. Ook in China is Walmart gestart met een dergelijke service met zijn lokale dochteronderneming Yihaodian.

Silicon Valley
Daarnaast wil het bedrijf uitbreiden naar Japan, Mexico en Canada. Voor verdere groei heeft Walmart onlangs twee technische online start-ups overgenomen voor zijn Walmart.com-activiteiten in Silicon Valley.

Walmart noteerde in het eerste kwartaal van 2013 een totale verkoopomzet van 114,2 miljard dollar, een groei van 1,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.