Twinkle | Digital Commerce

Video vrijdag: showrooming geen vies woord meer bij Walmart

2017-11-08
180101
  • 1:24

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ een interview met Neil Ashe, president & ceo global e-commerce bij Walmart.

Walmart realiseerde afgelopen jaar 30 procent meer inkomsten uit e-commerce dan het jaar ervoor. Daarmee wordt de online afstand tussen Amerika's grootste retailer en e-tailer kleiner; Amazon groeide met 'slechts' 20 procent. Inmiddels is Walmart de op drie na grootste webverkoper van de VS.

Investeringen in e-commerce
Deze week kondigde Walmart extra investeringen in e-commerce aan. Volgend boekjaar legt het concern 1,2 tot 1,5 miljard dollar opzij, tegenover 1 miljard dit jaar. Er komen onder andere twee grote nieuwe fulfilmentcentra voor online orders bij, in de staten Georgia en Pennsylvania. Voor 2016 staat de opening van fulfilmencentra in Brazilië en China gepland.

Showrooming
In een gesprek op het podium van de GeekWire Summit gaf Neil Ashe onlangs een inkijkje in de online plannen van Walmart. Hij legde onder andere uit dat het bedrijf niet treurt om showrooming: offline kijken en online kopen. 'Awesome', noemt hij het zelfs dat mensen naar de winkel komen om producten te bekijken: 'We want them to be there'. Als mensen willen showroomen, dan moet Walmart er voor zorgen dat het de allerbeste showroom biedt. Ashe: 'It’s our job to earn that sale from you when you are there, and we believe we do, and we can.'

U vindt het gesprek met Ashe (23 minuten) hieronder: