Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats nog tot donderdag aan het Spui

2017-11-08
180101
  • 1:04

Marktplaats is voor het eerst te vinden in de winkelstraat. Aan het Spui in Amsterdam heeft de handelssite een pop-up store ingericht met artikelen voor baby- en kinderkamers. De winkel is gekoppeld aan een Twitter-veiling.


Twitteraars kunnen via  #MPpopupveiling bieden op gebruikte en opgeknapte baby- en kinderproducten van bekende Nederlanders en op spullen van ‘gewone’ Marktplaats-verkopers. De waren zijn uitgestald in vier ingerichte kamers aan het Amsterdamse Spui (video). Nooit eerder ontving de handelssite kopers in een bakstenen gebouw.

Goed doel
Op Marktplaatspopupveiling.nl bieden onder andere Linda de Mol, Tanja Jess, Birgit Schuurman, Froukje de Both, Dinand Woesthoff en Angela Schijf gebruikte producten aan. De veiling, die afgelopen donderdag begon, sluit aanstaande donderdagavond om zeven uur. De opbrengst gaat naar de Guusje Nederhorst Foundation, die zich inzet voor Nederlandse kinderen in opvangcentra.

EBay in Londen
EBay, het moederbedrijf van Marktplaats, dook al vaker op in de winkelstraat. Afgelopen december toonde EBay in zijn Londense pop-up store overigens geen enkel tastbaar product; de retailer plaatste QR-codes die bezoekers via hun smartphones leidden naar producten. Ook streamde eBay aanbevelingen die door klanten op Twitter waren gedaan onder de hastag #ebaysocialshopping in de pop-up winkel.