Twinkle | Digital Commerce

Hema levert aan webshoppers in hele Europese Unie

2017-05-27
180101
  • 1:06

Hema verzendt producten uit zijn webwinkel voortaan naar ieder adres in de Europese Unie. De warenhuisketen laat weten daarmee Nederlanders in andere lidstaten te willen bedienen. Van een Europese webwinkel is vooralsnog dan ook geen sprake.

Hema verkoopt behalve in thuisland Nederland al langer online via landensites voor België en Frankrijk. In die landen zijn ook winkels van de keten gevestigd.

Niet alle producten
Sinds kort kunnen Nederlanders Hema-orders dus naar heel de Europese Unie laten verzenden, hoewel dat niet voor alle producten op Hema.nl geldt: ‘Via de site van HEMA is te zien of het mogelijk is een product buiten Nederland te bezorgen’, laat het bedrijf weten. ‘De verzending vindt plaats via TNTpost (PostNL, red.) en via het track&trace systeem kan de klant het pakket volgen en weten wanneer deze wordt bezorgd. Bestellen is eenvoudig en betaling vindt plaats via Ideal, Paypal of creditcard.’

Cross-channel
Met een online omzet van 106 miljoen euro in 2011 bezet Hema de 8e plaats in de Twinkle100. Sinds vorig jaar experimenteert de keten, in handen van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital, met online verkoop op de winkelvloer. Recenter voegde Hema actuele voorraadinformatie in winkels toe aan zijn website.