Twinkle | Digital Commerce

Faunaland opent webwinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Faunaland heeft een webwinkel geopend met een assortiment van zo’n achtduizend artikelen. De franchiseketen lanceerde ook een mobiele applicatie, waarin acties van alle en van individuele winkeliers worden getoond.


Faunaland, dat verspreid over het land 76 vestigingen heeft, verkocht nog niet eerder op internet. De keten zag onder ander pure players Zooplus en sinds kort ook Bol.com marktaandeel afsnoepen. Concurrent Pets Place verkoopt ook al langer online. Patrick Verhoef vertelde op Multichannel 2013 hoe die dierwinkelketen de teugels heeft aangetrokken - soft franchise werd hard franchise - om onder ander de online verkopen te stuwen.

Ondernemer in de buurt
Faunaland is een losse franchiseorganisatie. Bezoekers van de met partner Tritac ontwikkelde e-commerce site worden voor vragen over assortimenten en prijzen verwezen naar een Faunaland-ondernemer in de buurt. Voor meer algemene vragen over huisdieren is een 'Faunaland Advies Team' (onder andere telefonisch) beschikbaar.

Afhalen of bezorgen
In de webwinkel van Faunaland worden de producten van het gelijknamige huismerk verkocht. Ook zijn onder andere honden- en kattenvoer van het merk OK Passion en non-foodproducten van Nobby te koop op Faunaland.nl. Orders kunnen worden afgehaald in de winkel, bezorgd door PostNL óf door de eigen Faunaland Bezorgservice. 'Het aantal bezorgregio's is groeiende!', schrijft de organisatie over die laatste optie.

Mobiele app
De mobiele applicatie van Faunaland is beschikbaar in de App Store voor Apple devices en in Google Play voor apparaten die draaien op Android. De app wijst klanten op winkels in de buurt, waar volgens de belofte met korting kan worden gekocht. Verder vinden klanten ‘uur-, dag-, week- en maandaanbiedingen’ in de Faunaland app.