Twinkle | Digital Commerce

Bol.com krijgt afhaalpunten bij ruim zevenhonderd Albert Heijns

2017-05-27
180101
  • 2:00

Bijna alle vestigingen van Albert Heijn zijn over twee maanden een afhaalpunt voor bestellingen bij Bol.com. Het aantal supermarkten met de afhaaloptie gaat van 59 naar ruim zevenhonderd. Zo creëert Ahold een fijnmazig netwerk voor click & collect.
 
Sinds november vorig jaar kunnen klanten van Bol.com terecht bij servicebalies van Albert Heijn om orders af te halen. Bestellingen vanaf 20 euro kunnen gratis worden opgepikt, op kleinere bestellingen wordt afhalers 1,99 euro in rekening gebracht. De supermarkten fungeren ook als (gratis) retourpunten voor orders bij Bol.com.

Webshoppers kunnen opteren voor afhalen bij het gros van de producten uit het assortiment van Bol.com. Voor de meeste geldt dat ze vanaf uiterlijk 15.00 uur klaarliggen als ze de avond ervoor voor elven zijn besteld.

Enorme operatie
Het aantal supermarkten met de click & collect service bleef lange tijd staan op 59. Er kwamen alleen afhaallocaties bij in de vorm van drie Albert Heijn Pick Up Points. De eerder aangekondigde uitbreiding van de afhaalbalies in winkels krijgt de komende acht weken vorm, ook in de Belgische vestigingen van Albert Heijn. ‘Het is een enorme operatie’, aldus marketingdirecteur Michel Schaeffer tegen Twinkle.

Definitieve oplossing
In de AH-winkels moet ruimte worden gemaakt om de bij Bol.com bestelde goederen in op te slaan. ‘We hebben een definitieve oplossing gecreëerd bij de servicebalie, waar we in de huidige testfase ook wel gebruikmaken van het zelfscangebied in sommige winkels’, aldus Schaeffer. ‘Afsluitbare rolcontainers maken de komende weken plaats voor permanente kasten. Winkelpersoneel zal worden getraind om de pakjesuitgifte goed te laten verlopen.’

Uniek netwerk
Volgens Schaeffer levert de synergie tussen Albert Heijn en het door Ahold ingelijfde Bol.com een uniek serviceniveau op: ‘Als enige in Nederland bieden wij een aflevernetwerk van zevenhonderd punten, in winkels die zes of zeven dagen per week van vroeg tot laat geopend zijn.’

Kiala
Kiala levert op white label basis de technologie voor AH’s afhaalpuntennetwerk. Orders bij Bol.com kunnen ook opgehaald blijven worden bij de eigen afhaalpunten van Kiala. Overigens is een aantal vestigingen van Albert Heijn momenteel aangesloten bij PakjeGemak, het netwerk van afhaalpunten waar PostNL Kiala mee beconcurreert.

Communiceren
Als komende zomer bijna alle vestigingen van Albert Heijn een afhaalpunt voor Bol.com zijn, zal de pure player dat breed gaan communiceren. Schaeffer: ‘Nu doen we dat alleen lokaal via e-mail. In de gebieden waar we al een AH-afhaalpunt hebben wordt op dit moment al 5 procent van alle bestellingen afgehaald.'