Twinkle | Digital Commerce

Redcoon groter dan Media Markt en Saturn online

2017-11-08
259153
  • 0:49

Media Saturn dankt de meeste online omzet in het afgelopen jaar aan Redcoon, blijkt uit cijfers van moederconcern Metro Group.  De in 2011 overgenomen pure player was goed voor 432 miljoen euro omzet, Media Markt en Saturn samen voor 323 miljoen euro.

Media Saturn liet eerder weten dat de afgelopen online jaaromzet op ongeveer 800 miljoen euro was uitgekomen. Uit de Metro-cijfers wordt duidelijk dat het om 755 miljoen euro gaat, waarvoor Redcoon dus hoofdverantwoordelijk is.

Online omzetaandeel
Media Saturn wil met een nieuwe strategie het aantal online verkopen dit jaar minstens verdubbelen ten opzichte van 2012. Het online omzetaandeel kwam afgelopen jaar uit op 4 procent. Aangetekend moet worden dat vlaggenschip Media Markt pas in januari vorig jaar (her)startte met e-commerce in Duitsland.