Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn: ‘Wij zijn sterker dan Amazon’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Media Saturn gaat zich meer richten op online verkoop. De Duitse eigenaar van Media Markt en Saturn stelt een betere uitgangspositie te hebben in consumentenelektronica dan Amazon, met afstand de grootste webverkoper in Duitsland.

‘Wij zijn sterker dan Amazon’, stelt CEO Horst Norber in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. 'Wij blijven met onze winkels en webwinkels met afstand marktleider in electronica', zegt de topman over de dominante rol van Media Saturn in Duitsland.

In de eerste maand van 2013 is het aantal online verkopen bij Media Saturn verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Aangetekend moet worden dat vlaggenschip Media Markt pas in januari vorig jaar (her)startte met e-commerce in Duitsland.

Minstens verdubbelen
Media Saturn wil met een nieuwe strategie het aantal online verkopen dit jaar minstens verdubbelen ten opzichte van 2012. Dat zou betekenen dat tegen de 10 procent van alle producten online wordt gekocht. Media Saturn is daarnaast van plan om per jaar veertig tot vijftig fysieke winkels te openen, naast de 942 die de elektronicaketen momenteel wereldwijd heeft.

Omzetgroei
Media Markt en Saturn boekten het afgelopen jaar samen een online omzet van circa 800 miljoen euro. Dat is twee keer zoveel als in 2011. Het wereldwijde online omzetaandeel van Media Saturn bedraagt nu een krappe 4 procent. Dit is mede te danken aan de overname van pure player Redcoon in 2011.