Twinkle | Digital Commerce

Holidaycars.com maakt doorstart met nieuwe eigenaren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Het failliete Holidaycars.com maakt een doorstart met nieuwe eigenaren. De verhuurder van auto’s wil terugkomen op de markt met een geheel nieuwe strategie, vertelt het nieuwe managementteam in TravMagazine.

Holidaycars.com, dat in 125 landen actief was, werd eind december 2012 failliet verklaard. De autoverhuurder kon de jaarlijkse winterdip in het aantal boekingen vorig jaar niet meer overbruggen, zo meldde de curator in december aan Nu.nl. Dit terwijl het bedrijf niet ltijd daarvoor nog door vakantiebeoordelaar Zoover tot meest populaire autoverhuurbemiddelaar van Nederland werd verkozen. Oprichter Robbert Jan Meerpoel liet nog weten zelf een doorstart te overwegen, maar die kwam er niet.

Nieuw management
Holidaycars.com telde in totaal 50 medewerkers. Ex-medewerkers Michel Houthoff en Laurent Zbinden hebben nu samen met een niet bij naam genoemde investeerder het bedrijf gekocht, inclusief het IT-platform en de domeinnamen die horen bij Holidaycars.com. Het nieuwe verhuurbedrijf richt zich volledig op de b2c-markt, meldt TravMagazine. ‘Als de nieuwe organisatie staat, hopen we ook weer enkele grote online spelers in de reiswereld te kunnen bedienen', zegt Houthoff tegen de vaktitel.