Twinkle | Digital Commerce

18 tools om uw site te testen voor mobiele apparaten

2017-05-28
180101

Een mobielvriendelijke website maken kan ontmoedigend zijn, gezien de enorme waaier aan mobiele apparaten en browsers. Gelukkig zijn er veel tools voorhanden die u hierbij kunnen helpen. In dit artikel vindt u 18 tools voor het testen van uw site op mobiele apparaten.

1. Gomez
Gomez beoordeelt hoe goed uw website zal presteren op een mobiele telefoon. U ontvangt direct een score op basis van een diepgaande analyse van meer dan dertig mobiele web development best practices, inclusief gedetailleerde suggesties hoe u vastgestelde problemen kunt oplossen.
Prijs: de test is gratis, maar u moet wel uw contactgegevens invoeren.


2. MobiReady
De testtool van mobiReady beoordeelt de mobiele status op basis van best practices en standaarden, zoals W3C compliance. De tool biedt een score (van één tot vijf) en een diepgaande analyse van de pagina’s om te bepalen hoe goed uw site presteert op een mobiel apparaat.
Prijs: gratis.
3. W3C mobileOK Checker
Deze tool voert diverse tests uit op een webpagina om het niveau van 'mobielvriendelijkheid' te bepalen. De tool beoordeelt met name op usability, efficiëntie en interoperabiliteit, op basis van de WS3 Mobile Web Best Practices.
Prijs: gratis.

4. CrossBrowserTesting
Met CrossBrowserTesting kunt u uw site testen op meer dan 130 browsers in 25 verschillende besturingssystemen, met inbegrip van mobiele apparaten. De tool test de functionaliteit van de website en u ontvangt automatisch screenshots van uw site. Met deze tool kunt u uw website testen voor iPhone, iPad, Android, Blackberry en nog veel meer.
Prijs: begint bij 29,95 dollar per maand.


5. BrowserStack
BrowserStack biedt web-based browsertests. Het beschikt over een snelle toegang tot alle browsers, developers tools en live tests. U heeft hiermee toegang tot officiële emulators voor onder meer Apple iOS en Android. De tool test uw site op een groot scala aan apparaten.
Prijs: start met 19 dollar per maand.


6. Multi-Browser Viewer
Multi-Browser Viewer is een cross-browser compatibiliteit applicatie. Het bevat 11 mobiele browsers en emulators en 55 standalone browsers en 88 screen capture browsers.
Prijs: een licentie voor één gebruiker is 139,95 dollar.

7. Perfecto Mobile
Perfecto Mobile’s MobileCloud platform geeft u toegang tot een breed scala aan echte mobiele handsets en tablets, aangesloten op mobiele netwerken verspreid in verschillende geo-locaties. Hiermee kunt u processen op elke handset testen en monitoren en zorgen voor de optimale compatibiliteit van uw site, applicatie of service.
Prijs: betaling per project is 25 dollar per uur, maandelijkse regeling vanaf 15 dollar per uur.


8. DeviceAnywhere
DeviceAnywhere is een tool om steekproefsgewijs mobiele webcontent op mobiele apparaten te testen. Realtime interactie op afstand met live mobiele apparaten, zodat u precies kunt zien hoe de inhoud van uw website eruit ziet en werkt op verschillende mobiele apparaten.
Prijs: de spot-checking tool is gratis, interactieve testen voor ontwikkelaars begint bij 100 dollar per maand.


9. GoMoMeter
De GoMoMeter, van Google, laat ziet hoe uw huidige site eruit ziet op een smartphone en het biedt een gratis rapport met persoonlijke aanbevelingen afgestemd op hoe uw bedrijf een betere mobiele ervaring kan opbouwen.
Prijs: gratis.

10. iPhone Tester
Met deze iPhone emulator kunt u uw site checken voor de iPhone 3G, 4G en iPod Touch. U hoeft enkel de url van de site die u wilt testen in de adresbalk in te voeren.
Prijs: gratis.


11. iPad Peek
Met deze populaire tool kunt u zien hoe uw website eruit ziet op de iPad of iPhone. Gebruik voor een nauwkeurige simulatie een WebKit-based browser, zoals Apple Safari of Google Chrome.
Prijs: gratis.


12. Screenfly
Screenfly biedt u de mogelijkheid om uw website te bekijken op een verscheidenheid aan apparaatschermen en resoluties. Voer een url in en klik op ‘Go’ om te beginnen.
Prijs: gratis.

13. Mobile Phone Emulator
Met deze emulator kunt u uw site op verschillende mobiele telefoons bekijken, waaronder iPhone, HTC, LG, Blackberry en Samsung.
Prijs: gratis.


14. The Responsinator
The Responsinator helpt u zo snel mogelijk een indicatie te geven van hoe uw responsieve website eruit zal zien op de meest populaire apparaten, zoals de iPhone, iPad, Android en Kindle.
Prijs: gratis.


15. Matt Kersley’s Responsive Design Testing
Deze tool test uw site in verschillende breedtes op hetzelfde moment. Voer in de adresbalk de url van uw website in om een specifieke pagina te testen.
Prijs: gratis.

16. Browshot
Browshot is een service om screenshots te maken op verschillende mobiele apparaten, denk aan iPhone, iPad, Android-smartphones en -tablets.
Prijs: vijf mobiele screenshots voor 1 dollar.


17. Opera Mini Simulator
Opera Mini is een van de snelste en meest geavanceerde mobiele webbrowsers. Profiteer van deze gratis web-based emulator.
Prijs: gratis.


18. iPhoney
iPhoney geeft u een pixel-nauwkeurige webbrowseromgeving, powered by Safari, die u kunt gebruiken bij het ontwikkelen van websites voor de iPhone. Het is de perfecte 320 bij 480 pixel canvas voor uw iPhone-ontwikkeling.
Prijs: gratis.Bron: Practicalecommerce.com