Twinkle | Digital Commerce

PostNL verkoopt KadoWereld aan Yoursurprise.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

PostNL heeft online verkooplatform KadoWereld verkocht aan Yoursurprise.com. Op basis van white label verzorgde de nieuwe eigenaar al de productie en verzending van gepersonaliseerde cadeaus voor KadoWereld.


KadoWereld
komt nu voor een onbekend bedrag in handen van Yoursurprise.com, dat de overname zojuist bekend maakte. ‘De uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van Kadowereld.nl zullen herkenbaar blijven, echter worden het assortiment en de service verder ontwikkeld’, stelt het Zeeuwse bedrijf in een persbericht. PostNL blijft de bezorging afhandelen.

Bundeling
PostNL, toen nog TNT Post, lanceerde Kadowereld.nl eind 2010. In de webwinkel werd de online verkoop van onder meer foto’s, kaarten en tijdschriften gebundeld. ‘Persoonlijk, origineel en verrassend, dat is waar we steeds meer naartoe willen met KadoWereld’, aldus een woordvoerster van het postbedrijf destijds tegen Twinkle.

Ook andere cadeaus
Kadowereld.nl blijft een plek waar mensen persoonlijke cadeaus kunnen kopen, maar daar komen dingen bij. Mede-eigenaar Gerbrand Verton laat namens Yoursurprise.com optekenen: ‘Met deze overname krijgen wij de beschikking over een extra platform voor het aanbieden van onze cadeaus. De bezoeker van de site krijgt een groter aanbod van gepersonaliseerde cadeaus en in de toekomst zullen ook andere originele, niet te personaliseren cadeaus worden toegevoegd aan het assortiment.’

Greetz
Uit de woorden van Verton valt op te maken dat KadoWereld zal uitgroeien tot een meer algemene cadeauwinkel, een ontwikkleling die Greetz ook heeft ingezet. Die online kaartenwinkel bezet met een omzet van 12,3 miljoen euro in 2011 de 63e plaats in de Twinkle100, het ook internationaal opererende Yoursurprise.com komt niet op de lijst voor.

PostNL
Verkoper PostNL, met 20 miljoen euro webomzet de nummer 41 in de Twinkle100, verliest een belangrijke directe online inkomstenbron. Tot het overgebleven e-commerce porfolio behoren onder andere nog Kaartwereld.nl, Drukwerkservice.nl en Try-now.nl.