Twinkle | Digital Commerce

Overname Neckermann.com afgerond

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Axivate Capital heeft de overname van Neckermann.com vandaag officieel afgerond, na een akkoord van de NMa. De Nederlandse investeringsmaatschappij wil de Benelux-organisatie continueren en het merk Neckermann.com herpositioneren.

Dat heeft Axivate zojuist kenbaar gemaakt. Uit de persverklaring: ‘Het team van Axivate Capital zal, in nauwe samenwerking met het management en de medewerkers van Neckermann.com, ervoor zorgdragen dat de organisatie zich in de komende jaren succesvol verder kan ontwikkelen als een van de grootste Benelux e-tailers.’

E-commerce portfolio
Axivate Capital kwam ruim drie weken geleden in het nieuws als kandidaat-koper van Neckermann.com. De investeringsmaatschappij, met participaties in onder andere Corendon, Nieuws.nl en Tevreden.nl, heeft plannen om een e-commerce portfolio op te bouwen. Daarvoor moet Neckermann.com de basis bieden.

Zoektocht
Na het faillissement van Neckermann in Duitsland ging Neckermann.com op zoek naar investeerders om zijn toekomst in de Benelux veilig te stellen. De nummer van 14 van de Twinkle100 nam tijdens die zoektocht afscheid van topman Kurt Staelens. CFO Erwin d’Olieslager voerde de afgelopen periode de onderhandelingen met Axivate Capital. Een overnamesom is niet gecommuniceerd.

Geen baanverlies
Volgens Omroep Zeeland leidt de overname niet tot nieuwe ontslagen onder het personeel van Neckermann.com. Een recente reorganisatie kostte 172 mensen hun baan.

Meer over de plannen van Axivate Capital met neckermann.com leest u in het nieuwe nummer van Twinkle, dat op 22 januari verschijnt.