Twinkle | Digital Commerce

80 procent omzetgroei voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl

2017-05-27
470388
  • [nieuws]
  • 1:04

Takeaway.com rapporteert een omzetplus van 80 procent in het afgelopen jaar. Volgens directeur Jitse Groen groeit het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl vooral in de UK en Duitsland hard. Later deze maand opent Takeaway.com een nieuw kantoor in de oude Grolsch brouwerij te Enschede.
 
Onder Takeaway.com vallen op dit moment 10 sites voor maaltijdbestellingen. Het gelijknamige domein voor de Britse markt en het Duitse Lieferservice.de dragen bovengemiddeld bij aan de inkomstengroei. Groen laat Twinkle weten dat ‘over de hele linie’ sprake is van groei, de totale concernomzet wordt niet gecommuniceerd.

Kantoor
Takeaway.com heeft inmiddels 180 man personeel in dienst. Daarvan komen er zo’n honderd te werken in het nieuwe kantoor van het bedrijf in Enschede, van waaruit de Nederlandse en de Duitse markt worden bediend. Ook de it-afdeling wordt in de voormalige bierfabriek gehuisvest.
 
Kapitaalinjectie
Met een Nederlandse omzet van 82,5 miljoen euro in 2011 bezet Thuisbezorgd.nl de 10e plek in de Twinkle100. Moeder Takeaway.com kreeg een jaar geleden een kapitaalinjectie van 13 miljoen euro van Prime Ventures voor versnelde internationale expansie. Tot het aanboren van grote nieuwe markten heeft dat tot op heden niet geleid.