Twinkle | Digital Commerce

Topman Kurt Staelens weg bij Neckermann.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Neckermann.com heeft per direct afscheid genomen van CEO Kurt Staelens. De Belg wordt tijdelijk opgevolgd door Erwin d’Olieslager. Hij moet de eindonderhandelingen met een potentiële investeerder begeleiden.


Staelens werd twee jaar geleden aangesteld als CEO van Neckermann.com. Hij volgde Peter van Laere op, die zijn plek in de directie kort daarop verloor, net als andere oudgediende Ed Hensen.

Reorganisatie
Onder Staelens’ leiding voerde Neckermann.com een reorganisatie door in de Benelux, die 172 mensen hun baan kost. De topman zei een maand geleden dat Neckermann.com vanwege ‘de nieuwe focus naar een e-commerce organisatie’ genoodzaakt was een herstructurering door te voeren. De catalogus verdwijnt en Neckermann.com gaat het modeassortiment zelf opbouwen.

Geldschieter
Na het faillissement van Neckermann in Duitsland ging de nummer 14 van de Twinkle100 op zoek naar investeerders om zijn toekomst in de Benelux veilig te stellen. Inmiddels zouden vergevorderde onderhandelingen plaatsvinden met een mogelijke geldschieter. Neckermann.com zet de gesprekken voort zonder Staelens, waarvan ‘in goed overleg’ afscheid is genomen.

Uitsluitsel
Staelens’ opvolger Erwin d’Olieslager werkt al zeven jaar in diverse functies bij Neckermann.com, waaronder die van Chief Financial Officer. Daarvoor was hij ruim acht jaar accountant bij Ernst & Young. De nieuwe voorman hoopt op ‘zeer korte termijn uitsluitsel' te kunnen geven over de toekomst Neckermann.com.