Twinkle | Digital Commerce

Verkooppartners Neckermann.de wachten op geld

2017-05-27
277139
  • [nieuws]
  • 1:15

Veel bedrijven die producten te koop aanbieden op Neckermann.de, hebben nog tienduizenden euro’s tegoed van de voormalige postorderaar. Al sinds juni heeft Neckermann aankoopbedragen niet meer doorgesluisd naar de externe partijen.

Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens de krant maakten zo’n honderdvijftig bedrijven gebruik van de optie om producten te verkopen op Neckermann.de, al dan niets naast hun eigen webwinkel. Zij wachten al weken op aankoopbedragen van consumenten, die Neckermann.de na aftrek van commissie over moet maken.

Inmiddels heeft Neckermann uitstel van betaling aangevraagd in Duitsland, wat de situatie er niet rooskleuriger op maakt. Op de site kan nog wel worden besteld.

Goede hoop
In 2010 werd voor 113 miljoen euro besteld bij externe partners op Neckermann.de. De reorganisatieplannen, die inzetten op het verdwijnen van ruim de helft aan Duitse arbeidsplaatsen, de catalogus en de eigen modeproductie, voorzagen in verdere groei van het ‘Vertriebsplatform’. Veel van de getroffen verkooppartners hebben goede hoop dat een eventuele nieuwe eigenaar die lijn zal voortzetten, schrijft de Frankfurter Allgemeine.

Neckermann.com
Onder leiding van de voormalige CEO Peter van Laere zette Neckermann ook in de Benelux in op de vergroting van het productaanbod met behulp van derde partijen (interview). Op Neckermann.com zouden 22 themawinkels moeten komen, die ieder moesten uitgroeien tot communicties. ‘Dit is de lijn die we komende vijf jaar gaan volgen en waarmee we onze toekomst veiligstellen’, zei Van Laere begin 2010. Van zijn koers werd na zijn afscheid afgeweken.