Twinkle | Digital Commerce

ElectronicPartner breidt webassortiment uit met dropshipping

2017-11-08
250169
  • 1:39

ElectronicPartner zet een nieuwe stap in zijn cross-channel strategie door in te zetten op dropshipping voor webshop Ep.nl. Leveranciers bezorgen de producten direct bij de klant, de winkels van franchisenemers fungeren als service-, aanspreek- en eventueel afhaalpunt.
   
ElectronicPartner investeerde de afgelopen periode in eigen sites voor zijn EP:-formule in Nederland. Daar is de centrale webshop in geïntegreerd. De meeste van de circa honderd franchisenemers van de formule beschikken inmiddels over zo’n nieuwe eigen site met bestelfunctionaliteit. Behalve het standaard productaanbod kunnen ze daar ook eigen aanbiedingen aan de lokale man brengen.

Kleinhuishoudelijke apparaten en grijsgoed
Het centrale aanbod van webwinkel Ep.nl is de afgelopen tijd fors uitgebreid in overleg met de soft franchisers. Zij verzorgen de complete afhandeling en bezorgen de aankoop bij de klant. ElectronicPartner laat weten dat voor kleinhuishoudelijke apparaten en grijsgoed - ‘de productuitbreiding is nodig om de consument optimaal te kunnen blijven bedienen’ -
gebruik wordt gemaakt van dropshipping.

Constructie op peil
Lokale winkeliers houden te weinig over als ze de kleinere producten zelf moeten afleveren. Dat doet de leverancier dus. De ondernemer ontvangt verkoopmarge en fungeert als aanspreek-, service- en afhaalpunt voor de online gekochte goederen. ‘Zo blijft de koppeling met de fysieke winkels ook in deze multichannel constructie intact. Een zeer belangrijk punt voor onze zelfstandige ondernemers’, aldus directeur marketing en inkoop Patrick van Tent namens de franchisegever.

Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt
Behalve van EP: is ElectronicPartner eigenaar van de formules Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt in Nederland. ElectronicPartner levert de in totaal circa 550 aangesloten zelfstandige winkels diensten op het gebied van onder andere inkoop, distributie en automatisering. Op dit moment verkoopt alleen EP: op gecentraliseerd niveau online, omdat de andere franchiseformules nog softer ofwel losser zijn.
 
Notebooksbilliger.de
Het Duitse moederbedrijf van ElectronicPartner (meer dan vijfduizend winkels in Europa) nam dit najaar een minderheidsbelang in Notebooksbilliger.de, met een omzet van 455 miljoen euro de op 3 na grootste Duitse webverkoper in 2011.