Twinkle | Digital Commerce

RFS: 16 procent online omzet via smartphone en tablet

2017-05-27
505459
  • [nieuws]
  • 1:16

RFS Holland Holding heeft van april tot en met september 291 miljoen euro omzet geboekt, 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nummer 1 van de Twinkle100 kreeg 16 procent van de online omzet binnen via mobiele apparaten, vele miljoenen per maand.

Dat laat RFS weten in een bericht over de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. Het concern rapporteert ‘duidelijke groei’ voor Wehkamp.nl, ‘licht achterblijvende groei’ voor Create2Fit en ‘aanzienlijke groei’ voor Fonq.nl. De omzet van financieel dienstverlener Lacent nam iets af.

Kassaomzet
De totale kassaomzet van RFS groeide met 15 procent, de online retailomzet met 11 procent. ‘Dat is de omzet met aftrek van de fee voor strategische partners van Wehkamp.nl (bijvoorbeeld C&A, Beter Bed en WE Fashion, red.)’, verklaart woordvoerder Dirk van den Bogaart het verschil. ‘Omdat er vraag naar was hebben we voor het eerst ook de kassaomzetcijfers naar buiten gebracht.’

Meer winst
De operationele winst (EBITDA) van RFS nam met 10 procent toe, tot 31 miljoen euro. De nettowinst groeide met 16 procent, tot 18,9 miljoen euro. Voor de tweede helft van dit jaar verwacht de Twinkle100-aanvoerder soortgelijke groeicijfers. Daarin zal vlaggenschip Wehkamp.nl mobiele apps en een site voor tablets lanceren, waardoor het mobiele omzetaandeel verder zal stijgen; tablets alleen al tekenen eind volgend jaar naar verwachting voor 30 procent van de Wehkamp-omzet.