Twinkle | Digital Commerce

Otto wil ook Neckermann nieuw leven inblazen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:48

Otto heeft het hoogste bod neergelegd voor de activa van Neckermann in Duitsland. Als de mededingautoriteiten akkoord gaan, krijgt Otto de url Neckermann.de, andere domeinnamen, bijbehorende logo’s en klantgegevens in handen.

In een persverklaring geeft Otto te kennen het merk Neckermann opnieuw in de Duitse markt te willen zetten. De voormalige concurrent ging twee maanden geleden failliet in Duitsland. De los daarvan opererende Benelux-organisatie Neckermann.com gaat wel door, in afgeslankte vorm.

Quelle
Otto, op ruime afstand van Amazon de tweede webverkoper van Duitsland, werd enkele jaren geleden al eigenaar van een andere voormalige postordergigant: Quelle. Vorig jaar werd onder die vlag begonnen met de online verkoop van consumentenelektronica, op basis van een marktplaatsmodel. Omdat de resultaten tegenvielen werd het roer onlangs omgegooid; Quelle gaat zelf producten verkopen van merken uit de stal van Otto.