Twinkle | Digital Commerce

Ikea richting 100 miljoen euro webomzet in Duitsland

2017-11-08
290171
  • 1:13

Ikea Duitsland realiseerde afgelopen boekjaar 92 miljoen euro aan online omzet. Dat is 27 procent meer dan het jaar ervoor, maar nog altijd slechts 2 procent van de totale omzet. Volgens landenmanager Peter Betzel is een aandeel van 10 procent haalbaar.
 
Persbureau Reuters rapporteert over uitspraken die Betzel deed op een congres in Duitsland. Afgelopen boekjaar (tot en met eind augustus) bracht de webwinkel ongeveer net zo veel omzet in het laatje als de kleine vijftig Duitse woonwarenhuizen ieder gemiddeld deden. Volgens Betzel kan het online omzetaandeel op termijn vervijfvoudigen, maar dan nog zullen de winkels tekenen voor 90 procent van alle inkomsten.

Groei
De landenmanager verwacht dat Ikea's online omzet in het lopende boekjaar met meer dan de helft zal stijgen, om uit te komen rond de 150 miljoen euro. Hij hoopt dat eind volgend jaar alle producten van Ikea online te koop zullen zijn en dat de logistieke service tegen die tijd is verbeterd. Ikea heeft een flinke concurrent in de Duitse online pure player Home24, die ook actief is in Nederland. De uitdager liet onlangs weten dat zijn Duitse omzet aanmerkelijk hoger is dan die van Ikea.

E-commerce in Nederland
Ikea verkoopt sinds een klein half jaar ook online in Nederland. Een recent interview met e-commerce manager Peder Apelgren vindt u hier.