Twinkle | Digital Commerce

PostNL investeert met overname in same day delivery

2017-05-27
345210
  • 1:14

PostNL heeft koeriersbedrijf Valid Express overgenomen van Stichting Doen. Met de overname wil het postbedrijf tegemoet komen aan de groeiende vraag naar same day delivery, van webshoppers en daarmee van webshops.

‘Met deze transactie verbreedt PostNL het productaanbod aan zijn klanten die een behoefte hebben aan same day levering en betrouwbare bezorging’, schrijft het postbedrijf in het overnamebericht. PostNL nam enkele jaren geleden al MikroPakket over, dat sinds kort op dezelfde dag bezorgt voor de Foppen Groep (Bobshop.nl).

Wensen steeds diverser
Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur van PostNL Pakketten, verwacht veel animo van klanten voor de diensten van Valid Express. Online retailers zouden zich met bezorging op dezelfde dag beter kunnen onderscheiden van de concurrentie. Wij zien namelijk dat de wensen van ontvangende klanten steeds diverser worden. De klant wil steeds meer invloed hebben op het waar en wanneer het pakket wordt afgeleverd.’

Maatschappelijke ambitie
Valid Express werkt vanuit drie vestigingen de Randstad voor ongeveer zeshonderd klanten. Op de loonlijst staan zestig mensen met veelal een fysieke handicap of een chronische ziekte. Volgens Mastenbroek geeft PostNL met de overname ook invulling aan de maatschappelijke ambitie van het postbedrijf.

TNT Express
PostNL werd anderhalf jaar geleden gescheiden van TNT Express. De beoogde overnameprooi van UPS richt zich behalve op de zakelijke ook steeds meer op de consumentenmarkt voor bezorging. Een teken daarvan is TNT's samenwerking met Docdata op het gebied van same day delivery.