Twinkle | Digital Commerce

Mango brengt webwinkel naar de winkelvloer

2017-05-27
180101
  • 0:58

Mango biedt klanten voortaan de optie om online te bestellen in ruim vijfhonderd winkels van de keten. Ook in een aantal kleinere Nederlandse vestigingen van Mango heeft de tablet zijn intrede gedaan.


Mango boort met tablet assisted sales in ongeveer een kwart van zijn winkels wereldwijd de long tail aan; op de apparaten kunnen items worden besteld die niet tot de winkelcollectie behoren of die zijn uitverkocht, schrijven Spaanse media. Bestelde kleding wordt aan huis bezorgd of ze kan later in een Mango-filiaal worden opgehaald.

Verkoopkanalen
Mango beschikt volgens eigen opgave over 2.060 fysieke winkels in 104 verschillende landen. Het concern boekte afgelopen jaar 36,2 miljoen euro omzet uit e-commerce, 70 procent meer dan in 2010. Dit jaar verwacht het Spaanse concern 70 miljoen euro webomzet te kunnen noteren.

Wehkamp.nl, V&D, Amazon en Zalando
Mango verdient zowel via eigen als andermans verkoopkanalen aan e-commerce. Afgelopen voorjaar sloot het bedrijf een overeenkomst voor verkoop op Wehkamp.nl. De kleding is ons land ook te koop bij V&D, daarbuiten onder andere bij Amazon en Zalando.