Twinkle | Digital Commerce

Frankrijk krijgt er ieder half uur een e-commerce site bij

2017-05-27
280280
  • [nieuws]
  • 1:08

Iedere 26 minuten komt er in Frankrijk een e-commerce site bij. Fevad, de Franse belangenvereniging voor verkopers op afstand, registreerde afgelopen jaar meer dan twintigduizend nieuwkomers.


Aan het eind van het tweede kwartaal waren er in Frankrijk 20.300 e-commerce sites meer dan eind juni 2011. De teller staat inmiddels op 109.800 sites, ongeveer één per zeshonderd inwoners volgens Fevad. De Franse e-commerce bestedingen groeiden iets minder hard (22 procent) dan het aantal websites (23 procent).

Minder aanwas
Het e-commerce aanbod (althans uitgedrukt in sites) neemt in Frankrijk dus sneller toe dan de vraag. De bestedingsgroei komt de komende jaren onder druk te staan doordat er nauwelijks nog nieuwe kopers bij zullen komen. Daar staat tegenover dat de gemiddelde bestedingen per Franse webshopper - anders dan in Nederland - flink in de lift zitten.

Groei op peil
De totale e-commerce bestedingen in Frankrijk kwamen in de eerste helft van dit jaar uit op 21,8 miljard euro, tegenover 17,8 miljard euro in de eerste twee kwartalen van vorig jaar. De groei van 22 procent is daarmee op peil gebleven.

Thuiswinkel Markt Monitor
Later deze maand brengen Blauw Research en GfK Retail & Technology in opdracht van Thuiwinkel.org een nieuwe Thuiswinkel Markt Monitor uit, met cijfers over de ontwikkeling van e-commerce in Nederland.