Twinkle | Digital Commerce

Bol.com laat mobiel betalen met iDeal en creditcard

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Bol.com heeft een nieuwe mobiele site gelanceerd. De productinformatie is uitgebreid, de zoekfunctionaliteit is verbeterd en tweedehands artikelen en e-books zijn toegevoegd. Behalve met acceptgiro kan voortaan mobiel worden betaald met iDeal en creditcard.

Op de nieuwe mobiele site kunnen ruim 5,5 miljoen artikelen worden gekocht. Nog dit jaar denkt Bol.com maandelijks ruim een miljoen bezoekers via smartphones te kunnen verwelkomen. Bezoekers kunnen er met iDeal betalen zoals ze dat ook elders online en mobiel kunnen; de geoptimaliseerde variant die Bol.com testte met de Rabobank, is nog niet op de markt.

Tablet versus smartphone
De nummer 2 van de Twinkle100 stelt dat het bezoek via smartphones sinds begin dit jaar bijna is verdubbeld, tot 7,9 procent van het totale bezoek. In een persbericht laat de Ahold-dochter doorschemeren nog meer (‘al bijna één op de tien klanten’) bezoek via tablets te ontvangen. De conversies en gemiddelde bonbedragen liggen bij die apparaten door de bank genomen ook hoger dan bij smartphones.

Apps: externe ontwikkelaars
Bol.com heeft naast de mobiele site zelf nog geen mobiele winkelapplicaties op de markt gebracht. Wel biedt de webwinkel externe ontwikkelaars de mogelijkheid (onder andere) applicaties te maken rondom zijn productaanbod. Een bekend voorbeeld is Blits, een app voor de iPad die werd ontwikkeld door Touchwonders.