Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats Tegoed nog maar zes weken te gebruiken

2017-05-27
300300
  • [nieuws]
  • 1:04

Marktplaats trekt de stekker uit Marktplaats Tegoed. Het handelsplatform wil bedrijven op een andere manier laten betalen voor advertenties. Opmerkelijk is dat Marktplaats adverteerders aanspoort hun bestaande tegoed voor 1 november te gebruiken.

In een e-mail aan zakelijke klanten schreef Marktplaats afgelopen donderdag: ‘Vanaf dinsdag 18 (vandaag. red.) september is het niet meer mogelijk om (extra) Marktplaats Tegoed aan te schaffen. Het tegoed dat u op dat moment heeft, kunt u tot 1 november gebruiken om betalingen te verrichten op Marktplaats.’ De handelssite raadt zelfs aan het saldo vóór die datum op te maken. Adverteerders hadden altijd twaalf maanden de tijd om hun Marktplaats Tegoed in te zetten.

'Slechts één klik'
Marktplaats geeft aan in november een alternatief te presenteren, waarbij klanten ‘met slechts één klik’ kunnen betalen, zonder extra betaalkosten. ‘Dit is het moment waarop Marktplaats Tegoed niet meer gebruikt kan worden als betaaloptie.’ Marktplaats schrijft verder dat adverteerders in oktober een nieuwe e-mail ontvangen over het einde van het huidige prepaid-systeem. ‘Deze mail zal u ook nader informeren over de afhandeling van uw resterende tegoed.’

U vindt de e-mail die Marktplaats donderdag uitstuurde hieronder: