Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl: kortere tijdvensters voor bezorging

2017-05-27
180101
  • 1:13

Wehkamp.nl introduceert eind deze maand twee tijdvensters van vier uur voor bezorging overdag. Bezoekers krijgen bij bestelling te zien of hun pakket tussen elf en drie of tussen twee en zes wordt bezorgd. De verbetering komt van bezorgpartner SelektVracht.
 
Al enige tijd kunnen klanten van Wehkamp.nl standaard een dag kiezen voor bezorging. Op dit moment worden orders tussen 12.00 uur en 18.00 uur afgeleverd. Binnenkort wordt dat ene tijdvak van zes uur vervangen door twee tijdvakken van vier uur.

Avondlevering
Bezoekers krijgen de aflevertijd medegedeeld; het is (nog) niet zo dat ze zelf kunnen kiezen voor bezorging tussen elf en drie of tussen twee en zes. Wehkamp.nl biedt shoppers al wel de optie om te kiezen voor avondlevering, tussen zes en negen ’s avonds.

Met SelektVracht
Wehkamp.nl onderzoekt de mogelijkheid om klanten het tijdvak voor bezorging overdag zelf te laten kiezen, een optie die Albert Heijn bijvoorbeeld al jaren biedt. Woordvoer Dirk van den Bogaart voegt toe: ‘Daarnaast zullen we met SelektVracht proberen de tijdvensters van de prognoses verder te verkleinen, zodat klanten nog beter weten wanneer ze een bestelling mogen verwachten.’

Ook op zaterdag
Wehkamp.nl is de eerste webwinkel die gebruik gaat maken van de scherpere tijdprognoses van SelektVracht. De pakketvervoerder bezorgt ook op zaterdag (tussen 9.00 uur en 13.00 uur) en het beschikt over een afhaalnetwerk van 750 DHL Servicepoints.