Twinkle | Digital Commerce

Sanitairwinkel.nl zoekt uitbreiding in Amsterdam

2017-11-08
228106
  • 1:07

Sanitairwinkel.nl wil rond komende jaarwisseling een nieuwe fysieke vestiging openen in Amsterdam. Het bedrijf voert vergevorderde onderhandelingen die moeten leiden tot een huurovereenkomst. ‘Multichannel zit ons als gegoten’, zegt medeoprichter Rob van Laarhoven.

Met zijn oudere broer Erik bracht Rob van Laarhoven Sanitairwinkel.nl vijf jaar geleden in de lucht. De jonge ondernemers beschikten bij de start over een ‘minishowroom’, die anderhalf jaar geleden werd vervangen door een nieuwe en veel grotere fysieke winkel in Rosmalen. Later werd ook voor de Belgische markt (Sanitairwinkel.be) een showroom geopend, in Kalmthout.

De webwinkel als marketingkanaal
Sanitairwinkel.nl, goed voor ruim zes miljoen euro online omzet in Nederland, vaart wel bij de fysieke winkels. Rob van Laarhoven laat weten dat drie op de tien verkopen op de winkelvloer tot stand komen: ‘Maar samen tekenen die wel voor de helft van onze omzet. In de winkels kopen mensen vaker een complete badkamer. Feitelijk zijn Sanitairwinkel.nl en Sanitairwinkel.be daar de marketingkanalen voor.’

Amsterdam
Van Laarhoven antwoordt desgevraagd dat een eventuele volgende winkel waarschijnlijk in het oosten van ons land de deuren zal openen: 'Maar daar zijn we op dit moment helemaal niet mee bezig. De komende periode zullen we ons concentreren op Amsterdam.'
   
NB: In Twinkle nummer 6 van 2011 stond een uitgebreid interview met Rob van Laarhoven: 'Van schuur tot miljoenenbusiness'.