Twinkle | Digital Commerce

PayPal rolt groot uit in fysieke wereld

2017-05-27
180101

Amerikaanse consumenten kunnen vanaf 2013 bij meer dan 7 miljoen fysieke winkels betalen via PayPal. De betaaldochter van eBay heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse creditcardbedrijf Discover Financial Services.

De meer dan 50 miljoen actieve gebruikers van PayPal in de Verenigde Staten krijgen een betaalkaart waarmee ze betalingen kunnen verrichten bij winkeliers die gebruikmaken van het betalingsnetwerk van Discover, meldt Telegraaf.nl. Via informatieborden in de winkel zullen shoppers worden geattendeerd op de betaalmogelijkheid van PayPal.

7 miljoen locaties

Met deze uitrol naar de wereld van bricks wil het betalingsbedrijf nieuwe kansen aanboren. Sinds vorig jaar kunnen Amerikanen al via PayPal betalen bij ruim vijftien winkelketens, waaronder Office Depot en Home Depot. Door de partnership met Discover komen hier 7 miljoen locaties bij. Voor Discover brengt de samenwerking extra transacties op het betalingsnetwerk.

Vergoeding
Discover laat weten dat winkeliers die PayPal willen accepteren geen bestaande point-of-sale hard- of software hoeven te upgraden of opnieuw te installeren. Wel moeten ze een kleine vergoeding afdragen aan PayPal wanneer klanten betalen met de nieuwe kaart. PayPal betaalt op zijn beurt weer aan Discover voor het gebruik van het netwerk. De hoogte van deze vergoeding is onbekend.

Bron: Telegraaf.nl