Twinkle | Digital Commerce

Logistiek dienstverlener FranconiQue failliet

2017-05-27
180101
  • 1:03

FranconiQue is failliet. Het logistieke bedrijf van naamgever Frank Loots legde zich de eerste 13 jaar toe op koeriers- en expresdiensten. Begin dit jaar kondigde FranconiQue aan pakketten voor webwinkeliers te gaan vervoeren onder de naam P@arcel Force.

FranconiQue is op 24 juli failliet verklaard door de rechtbank in Utrecht. Op de site van het bedrijf worden de diensten in onder andere e-commerce logistics echter nog uitgebreid uitgemeten.

Van warehousing tot bezorging
Op Franconique.nl valt onder meer te lezen: ‘Voor webwinkels en webshops verzorgt FranconiQue het gehele traject van warehousing tot bezorging. Als u de houding van grote pakketvervoerders zat bent of merkt dat uw zendingen kwijt of beschadigd raken, is P@rcel Force (folder in pdf, red.) een uitkomst.’

Tijdvaklevering
Frank Loots zei begin dit jaar tegen Twinkle een flexibele speler te willen worden op de markt voor b2c-bezorging, met een focus op tijdvaklevering. ‘Dynalogic heeft een kleine voorsprong op ons’, erkende hij, ‘daar proberen we marktaandeel van af te snoepen'. Zover komt het niet.

NB: Frank Loots was zojuist niet beschikbaar voor commentaar. Hetzelfde geldt voor curator Dennis Steffens van Van Diepen Van der Kroef Advocaten.