Twinkle | Digital Commerce

bestel nu, ontvang als je niet thuis bent

2017-05-26
266232
  • 2:02

Zoals veel werkende Nederlanders doe ik mijn inkopen in het weekend. Niet in een winkel, waar ik zelf heen moet rijden en parkeergeld moet betalen om slechts een klein deel van het beschikbare assortiment te bekijken bij een chagrijnige winkelier. Nee, online natuurlijk.

Zondag + kop koffie + ipad = shoppen!
Op zondagochtend gaat er niets boven lekker shoppen, met een kop koffie in de buurt en de iPad op schoot. Er zijn al een enkele bedrijven die een goede websiteoptimalisatie voor de iPad hebben uitgevoerd. Ach ja, het gros heeft dat nog niet en het schijnt dat er zelfs nog sites zijn met flash in hun menustructuur. Dat mag echter de pret niet drukken. Nee, het lachen vergaat je pas als je wilt gaan afrekenen.

Op werkdagen besteld...
De zin die begint met 'Op werkdagen besteld...' werkt voor mij als een rode lap op een stier. Als het nou een werkdag zou zijn... Hallo, dat is het toch niet? Als ik op de maan zou wonen zou ik 5 meter hoog kunnen springen, maar dat kan ik niet als ik op aarde woon. Het is zondag, dus de eerstkomende werkdag is maandag, dus de eerstvolgende leverdag is dinsdag. Of willen ze dat ik er nog eens een dag over ga nadenken en dan morgen nog eens terugkom?

Kom zaterdag maar
'Goed, laat ik alvast maar de order geven want anders moet ik morgen weer terugkomen', is mijn eerste gedachte. Hoewel: op dinsdag werk ik niet thuis, net zoals heel veel andere Nederlanders. Op zich geen probleem, want eigenlijk heb ik het toch pas zaterdag nodig. Lever het dus maar aanstaande zaterdag. Help ik dat bedrijf ook nog met wat werkspreiding over de week heen.

Nee meneer, wij sturen uw pakket tóch!
Helaas, Ik heb geen keuze in de bezorgdag. Al het ontwikkelgeld van de retailer is opgegaan aan AdWords-campagnes en dus kon er geen voorraadreserveringsfunctie meer vanaf. De pakketchauffeur zal op dinsdag voor de deur staan. En op woensdag. En donderdag kan ik mijn pakket zelf gaan ophalen bij het postkantoor. Hm, daarvoor bestel ik niet online.

Doekje voor het bloeden
Ja, bij PostNL kun je op dinsdagavond zelf aangeven wanneer de pakketchauffer wel mag komen. Veel beter zou het toch zijn als het product nog in het magazijn was blijven liggen tot vrijdag. Als retailer moet je er dan ook voor zorgen dat je magazijn en je webshop op een adequate manier aan elkaar zijn gekoppeld. Want er zijn vast niet veel consumenten zo gek als ik: op donderdagavond een rondje bestellingen maken, opdat er maar op zaterdag geleverd wordt.