Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert Appstore in Europa

2017-05-27
243176
  • [nieuws]
  • 0:53

Amazon heeft vandaag digitale winkels geopend met Android-applicaties in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. De Amazon Appstore is per land gelokaliseerd.Wie een Android-applicatie koopt bij Amazon, heeft toegang tot die app op alle apparaten die draaien op het besturingssysteem van Google. De Amazon Appstore (video) biedt bekende Amazon features als persoonlijke aanbevelingen, reviews en 1-click payments. Dagelijks wordt één betaalde app gratis aangeboden. Vandaag is het de reclamevrije variant van Rovio's Angry Birds.

Amazon Web Service
Externe developers kunnen toepassingen voor de Amazon Appstore ontwikkelen door gebruik te maken van Amazon Web Service. Het platform biedt onder meer de optie om in-app purchasing en subscriptions in de applicaties te verwerken. Gebruikers kunnen daarmee respectievelijk direct aankopen doen binnen een app en een abonnement afsluiten.

Amazon in Nederland
Amazon zou volgens nog altijd onbevestigde berichten werken aan de introductie van een Nederlandse webwinkel. Mocht die er komen, wellicht komende maand al, dan is de opening van een Nederlandse applicatiewinkel een logiscch vervolg.