Twinkle | Digital Commerce

Online schoenwinkel Sjoez.nl failliet

2017-05-27
199101
  • [nieuws]
  • 1:07

Sjoez.nl is anderhalf jaar na de lancering kopje onder gegaan. De rechtbank in Amsterdam sprak eerder deze maand faillissement uit. Bij de curator heeft zich nog geen partij gemeld die brood ziet in een doorstart van de pure player.


Dat is wel de inzet, aldus curator Onur Aslan van Holland van Gijzen Advocaten en Notarissen. ‘Er hebben zich wel partijen gemeld voor de voorraad en voor de handelsnaam en website, maar opties voor een doorstart zijn er nog niet. Daar ben ik nu actief naar op zoek. De aandeelhouders willen ook graag door.’

Marktleider
Sjoez.nl werd eind 2010 in de markt gezet door telecombedrijf Voice Data en door Ardenberg, het bedrijf achter de retailformules Van Dalen, Dr. Adams en Bitter. De ambitie was om met Sjoez.nl online marktleider te worden in het Nederlandse kwaliteitssegment, maar dat lukte niet.

Vechtmarkt
De schoenenmarkt is door de opkomst van nieuwe aanbieders uit binnen- en buitenland en de economische tegenwind een vechtmarkt geworden, zeker ook online. Macintosh Retail Group kiest voor de vlucht naar voren: de eigenaar van onder andere Scapino, Dolcis, Manfield en Invito maakte vandaag bekend Intreza Shoepoints te zullen openen, een netwerk van afhaalpunten van schoenen van eigen en andermans formules.