Twinkle | Digital Commerce

Google maakt instant search gratis voor retailers

2017-11-09
180101
  • 1:03

Lowe’s en Hasbro zijn de eerste Amerikaanse online retailers die gratis gebruik maken van Search As You Type in hun webshops. De tool voor instant search, die zoekresultaten toont bij het intikken van de eerste letters, is losgekoppeld van het betaalde Google Commerce Search.

Search As You Type wordt voortaan stand alone aangeboden aan webwinkeliers, om te beginnen in de VS. Gratis kunnen ze Search As You Type inzetten bij 25 miljoen zoekopdrachten per jaar. Voorwaarde is dat retailers gebruik maken van Google’s advertentieprogramma AdWords.

Conversie
Google stelt dat Serach As You Type de conversie en daarmee de verkopen van webwinkels kan verhogen, onder meer omdat zoekers via de instant resultaten op latente behoeftes of uiteindelijke impulsaankopen worden gewezen:

Of en wanneer Search As You Type ook in Nederland gratis wordt aangeboden is onbekend. De functionaliteit zit verwerkt in Google Commerce Search, dat sinds een jaar ook beschikbaar is in ons land. Qweery biedt met TypeResult al sinds begin 2010 een instant search tool voor Nederlandse webwinkeliers aan.