Twinkle | Digital Commerce

Elders Websales legt activiteiten stil

2017-05-27
15876
  • [nieuws]
  • 1:21

Elders Websales, eigenaar van Gsm.nl, Bestelmaar.nl en Zakelijkvoordelig.nl, verwerkt geen orders meer. De vijftienjarige nummer 63 uit de Twinkle100 verwijst zelf naar ‘werkzaamheden aan systemen’, maar naar verluidt zijn geldproblemen de oorzaak van de staking.

Telecompaper meldt dat Elders Websales niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Mailings vanuit affiliatenetwerken bevestigen deze lezing.

Werkzaamheden
De telefoon wordt niet meer opgenomen op het kantoor van Elders Websales in Alkmaar. Wie belt met de klantenservice van het bedrijf krijgt de volgende boodschap te horen: 'Wegens werkzaamheden aan onze systemen zijn wij tot nader order niet bereikbaar en worden uw geplaatste bestellingen niet in behandeling genomen. Alvast excuses voor het ongemak.’

Webshoppers gedupeerd
Op Gsm.nl, Bestelmaar.nl en Zakelijkvoordelig.nl wordt ook verwezen naar werkzaamheden. Anders dan de telefoonbeantwoorder melden de sites niet dat orders die net voor de staking zijn geplaatst, niet zullen worden verwerkt. Hoeveel webshoppers daardoor gedupeerd zijn is niet bekend.

Pionier
Elders Websales was in 1997 één van de eerste Nederlandse bedrijven die mobiele telefoonabonnementen en mobieltjes ging verkopen online.’Doordat Elders Websales BV haar producten in grote partijen bij leveranciers als Vodafone, KPN, T-Mobile, Hi en Telfort afneemt, kan het bedrijf deze tegen zeer scherpe prijzen aanbieden via haar diverse webshops’, schreef het bedrijf onlangs nog in een persbericht over een samenwerking met ReCell.

Twinkle100
Met een consumentenomzet van 11 miljoen euro in 2010 bezet Elders Websales de 63 plaats in de laatste Twinkle100. Een jaar eerder haalde het bedrijf de lijst met een omzet die aanmerkelijk hoger lag: 18,5 miljoen euro in 2009.