Twinkle | Digital Commerce

Platform voor online zichtbaarheid sportwinkels en kampeerzaken

2017-05-27
350307
  • 1:03

Met Reachinsport.nl wil het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) de online zichtbaarheid van sportwinkels en kampeerzaken helpen verbeteren. Ondernemers kunnen hun webwinkel aan het platform hangen of kosteloos een nieuwe webwinkel opzetten.

Zoals ondernemers in mode terecht kunnen op Reachindemode.nl en woonwinkeliers op Reachinwonen.nl, zo kunnen sport- en kampeerwinkeliers nu een profiel aanmaken op Reachinsport.nl.

Profielen koppelen
Door behalve bedrijfsgegevens ook merken en sporten aan te vinken, kunnen retailers consumenten duidelijk maken wat ze in hun winkel kunnen vinden. De profielen kunnen vervolgens worden gekoppeld aan andere websites, waaronder consumentenzoekmachine Baps.nu, beoordelingsite Wugly.nl, winkelroutesite Shopgids.nl en sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn.

Bestemmingsheffing
Reach in Sport is een initiatief van de Commissie Sport van het HBD, 'powered by' CBW-MITEX, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten. Het gebruik van Reach in Sport is gratis voor ondernemers die de bestemmingsheffing Sport aan het HBD betalen. 'Reach in Sport is praktisch in het gebruik en direct toe te passen zonder kennis nodig te hebben van zoekmachines', aldus het hoofdbedrijfsschap in een persbericht.

Toekomst HBD
Het voortbestaan van het HBD is zeer onzeker. Voorzitter Elrie Bakker-Derks zei vorige maand tegen Twinkle te werken aan ‘afbouwscenarios’s in een vacuüm'.