Twinkle | Digital Commerce

PayPal straks onder de knop van de afstandsbediening

2017-05-27
180101
  • 1:23

Televisiekijkers kunnen voorbijkomende producten in programma’s of reclames straks direct met PayPal afrekenen. De betaaldochter van eBay heeft deals gesloten met de Amerikaanse kabelaar Comcast en met TiVo, fabrikant van digitale videorecorders.
 
‘Er wordt al een lange tijd gesproken over t-commerce’, schrijft Scott Dunlap in een officiële blog-posting van PayPal, ‘maar alle tekenen wijzen erop dat het nu echt voet aan de grond gaat krijgen’. De vice president of emerging opportunities noemt de televisie ‘the next natural outlet for commerce’.

Coupons
Met Comcast gaat PayPal nog onderzoeken in welke vorm t-commerce het beste kan worden gegoten. De bedoeling is dat kijkers voorbijkomende producten straks direct kunnen kopen, via ofwel de afstandsbediening ofwel een companion device als een smartphone of tablet. ‘We kijken ook naar mogelijkheden om coupons direct in de PayPal portemonnee te laten vloeien tijdens commercials’, aldus Dunlap.

Buy Now tags
De samenwerking met TiVo is concreter en zal volgens Amerikaanse media komende herfst al gestalte krijgen. Bezitters van de digitale recorder worden tijdens het kijken gewezen op de interactieve ‘Buy Now’ tags, waarmee ze producten kunnen kopen. Dunlap: ‘De klant kan het programma dan tijdelijk stopzetten, de betaling afhandelen met PayPal en vervolgens rustig verder kijken. Allemaal met een paar kliks op zijn TiVo-afstandsbediening.’

Watch with eBay
PayPal’s moederbedrijf eBay zette eerder dit jaar al een stap in t-commerce, met de introductie van iPad-applicatie Watch with eBay. Consumenten krijgen tijdens het kijken suggesties van producten op hun tablet te zien.

Zie ook:
T-commerce, webwinkelen via de tv
* Ikea brengt eigen tv’s met winkelapplicatie op de markt