Twinkle | Digital Commerce

Fonq.nl opent shop op Facebook

2017-05-27
18737
  • 1:25

Fonq.nl heeft een winkelapplicatie toegevoegd aan zijn Facebook-pagina. Het complete assortiment van het webwarenhuis is op Facebook te vinden. Voor het afrekenen wordt de klant nog wel verwezen naar Fonq.nl, een keus die de online retailer zelf heeft gemaakt.

Technisch is het namelijk mogelijk ook de betaling binnen de Facebook-winkel af te laten doen, vertelt Ramon Cohen de Lara van leverancier Qweery. 'Het product dat Fonq.nl gebruikt is Facebook Search, een app die wij hebben ontwikkeld. We kunnen die onder water koppelen aan onze mobiele shopfunctionaliteit. Dan heb je een complete checkout, waarin we standaard AfterPay en PayPal implementeren.'

Look and feel
Fonq.nl is de eerste klant die werkt met Qweery's Facebook Search. ‘Het is onze omgeving, maar wel helemaal in de look and feel van Fonq.nl', zegt Cohen de Lara. Hieronder ziet u een impressie van de Facebook-shop :



Fonq.nl, net als Wehkamp.nl onderdeel van RFS Holland Holding, heeft al enige ervaring met het ontsluiten van zijn assortiment buiten de eigen sites; het bedrijf verkoopt via Amazon aan klanten in het buitenland en zoekt ook via andere markteplaces naar internationale afzet.

Mobiele shops, interactieve banners en bestelzuilen
Qweery is vooral bekend als leverancier van software voor on-site search. Het bedrijf sloot in oktober vorig jaar een pact met Docdata voor de bouw, de implementatie en het beheer van mobiele webwinkels. Met partner Shop2Market werd begin dit jaar de banner met zoekfunctie op de markt gebracht. Cohen de Lara is met Maarten Rooseboom, medeoprichter van Qweery, sinds kort ook aanbieder van bestelzuilen voor fysieke winkels onder de naam Clicks in Bricks.