Twinkle | Digital Commerce

Amazon, Asos, H&M, Lego, Nelly.com of Zalando?

2017-11-11
180101
  • 1:24

Amazon, Asos, H&M, Lego, Nelly.com en Zalando zijn genomineerd voor de European E-commerce Awards voor cross-border retail. De prijzen (brons, zilver, goud) worden op dinsdagavond 5 juni uitgereikt in Barcelona, waar dan de Global E-commerce Summit plaatsvindt.
 
De awards voor ‘Best Cross-border Webshop of Europe’ zijn nieuw. Ze worden uitgereikt aan bedrijven die excelleren in online verkoop over de grens, een groeiend maar ingewikkeld terrein. E-commerce spelers met een vestiging in Europa dingen mee - en dus ook Amazon - mits ze meer dan een kwart van hun omzet over de grens boeken en buitenlandse kopers in hun eigen taal aanspreken.

Betaalmethodes, logistiek, klantenservice, wetgeving
De jury heeft uit een longlist 6 genomineerden geselecteerd. Amazon (Verenigde Staten), Asos (Groot-Brittannië ), H&M (Zweden), Lego (Denemarken), Nelly.com (Zweden) en Zalando (Duitsland) gaan nader onder de loep, waarbij onder meer wordt gekeken naar de adoptie van lokale betaalmethodes, logistiek, klantenservice en wetgeving. De jury wijst mede op basis van deze quick scan een bronzen, zilveren en gouden award-winnaar aan.

Best Webshop of Europe
Behalve awards voor ‘Best Cross-border Webshop of Europe’ worden op 5 juni ook prijzen voor ‘Best Webshop of Europe’ uitgereikt. Een (andere) jury kiest een winnaar, een nummer 2 en een nummer 3 uit 8 online retailers die eerder op nationaal niveau werden bekroond. Als winnaar van de belangrijkste Thuiswinkel Award dingt Coolblue namens ons land mee naar de prijzen. Alle genomineerden voor deze awards presenteren zich tijdens de Global E-commerce Summit, van 4 tot en met 6 juni aanstaande in Barcelona.
   
Vorig jaar kwam Thomann.de als Europa’s beste webwinkel uit de bus.