Twinkle | Digital Commerce

Webwinkelier zoekt ruimte voor Amsterdam Fulfilmencentre

2017-05-27
180101
  • 1:07

Bij de zoektocht naar een magazijn in Amsterdam kwam webwinkelier Marijke Krabbenbos op het idee een nieuwe bron van inkomsten aan te boren. Ze wil nog dit voorjaar het eerste Amsterdam Fulfilmentcentre openen, waarin ook andere webwinkeliers terecht kunnen.

In het centrum moeten internetondernemers uit de hoofdstad producten kunnen opslaan en verzendklaar maken. Verder moet het centrum kantoorruimte en ruimte voor magazijnverkoop gaan bieden, aldus Krabbenbos tegen Twinkle: 'Ik zoek naar een locatie binnen de ring van Amsterdam, die goed te bereiken is. Ik moet mijn huidige magazijn volgende maand verlaten, dus uiterlijk dan wil ik een ruimte hebben.’

Delen en sparren
Krabbenbos hoopt straks zelf kosteloos kantoor en magazijn te kunnen houden door ook andere webwinkeliers gebruik te laten maken van de ruimte: ‘We kunnen faciliteiten delen, zoals labelprinters en inpaktafels, maar ook gezamenlijk zogenoemde inpakstudenten inzetten bijvoorbeeld. Verder biedt de gelegenheid tot sparren met collega’s meerwaarde.’

Het leek er aanvankelijk op dat Krabbenbos terecht kon in het voormalige gebouw van de Volkskrant aan de Wibautstraat. 'Maar helaas is er een kink in de kabel gekomen'.

Syntens
Krabbenbos, onder andere eigenaar van Qolors.nl, krijgt bij de ontwikkeling van het Amsterdam Fulfilmentcentre kosteloos adviezen van Syntens. Dat is het innovatienetwerk van de overheid voor ondernemers.