Twinkle | Digital Commerce

Shoemixx.nl overgenomen door Nelson Schoenen

2017-05-27
218132
  • [nieuws]
  • 1:17

Shoemixx.nl gaat verder onder een nieuwe eigenaar: Nelson Schoenen. De webwinkel zal zelfstandig blijven opereren vanuit de bestaande locatie in Wijchen. Hoeveel Nelson Schoenen voor Shoemixx.nl betaalt is onduidelijk.


Nelson Schoenen zegt een Nederlandse top 5 speler te zijn op het gebied van schoenen. Het bedrijf heeft een bestand van zo’n honderd fysieke winkels, waarvan 60 zogenoemde ‘Nelson familiewinkels’. Nelson Schoenen verkoopt online op Nelson.nl en sinds augustus ook op Wehkamp.nl. Verder exploiteert de retailer winkels voor de schoenmerken Ecco en Geox en voor Hobb’s Fashion Stores.

Shoemixx.nl weer in de lucht
Shoemixx.nl verkoopt schoenen sinds begin 2008 louter online, van merken als Replay, Björn Borg, Vingino, Diesel, Gaastra en Le Coq Sportif. Thuiswinkel.org ontkende vorige week aan Schoenvisie geruchten dat lid Shoemixx.nl failliet zou zijn. De site was wel enige tijd offline, maar is inmiddels weer in de lucht.

Goed laten draaien
'Shoemixx is noooit failliet geweest', bevestigt marketingmanager Laura van Dam van Nelson Schoenen aan Twinkle. 'Het is wel zo dat we de aandelen hebben overgenomen om de activiteiten voort te kunnen zetten. Het is nu eerst zaak om Shoemixx.nl weer goed te laten draaien. Met onze ondernemerservaring en de online ervaring van Shoemixx.nl denken we dat dat mogelijk is. Later zullen we pas concreet kijken naar een eventuele koppeling met onze fysieke winkels bijvoorbeeld.'

Geen cijfers
Van Dam zegt geen uitspraken te kunnen doen over de overnamesom die Nelson Schoenen betaalde voor Shoemixx.nl. Ook over online omzetten of omzetverhoudingen laat ze zich niet uit.