Twinkle | Digital Commerce

Ruim half miljard euro omzet voor RFS Holland Holding

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

RFS Holland Holding (RFS), het bedrijf achter Wehkamp.nl, Create2Fit en Fonq.nl, heeft de afgelopen twaalf maanden 548 miljoen euro geboekt. Het betreft voorlopige cijfers van april 2011 tot en met maart 2012. De omzet kwam 12 procent hoger uit dan in het vorige boekjaar.

De omzet in online verkoop is met 15 procent toegenomen, rapporteert RFS. ‘Dit is 6 procentpunten hoger ten opzichte van de marktgroei, die 9 procent bedroeg in 2011. RFS zag het totaal aantal online verkochte producten toenemen tot 15,6 miljoen. Ook het aantal bezoekers aan de online winkels steeg met ruim 22 procent, tot 137 miljoen op jaarbasis.

Het operationele resultaat (EBITDA) lag met 60 miljoen euro 9 procent hoger ten opzichte van het voorgaande boekjaar. De operationele cash flow groeide met 8 procent, tot 68 miljoen euro.

7 procent mobiele omzet
Van alle online aankopen bij RFS komt inmiddels 7 procent via het mobiele kanaal (smartphones & tablets), rapporteert de nummer 1 van de Twinkle100. Begin dit jaar werd duidelijk dat tablets voor de mobiele omzet van Wehklamp.nl veel belangrijker zijn dan smartphones.

Groei voor alle webwinkelbedrijven
RFS Holland Holding, dat voorlopig niet zal worden verkocht, schrijft in een toelichting op de cijfers dat Wehkamp.nl omzetgroei realiseerde in al zijn vijf ‘belevingswerelden’, dat Create2Fit op Plasmadiscounter.nl na een ‘onverminderd sterke groei realiseerde’ en dat Fonq.nl ook op dezelfde voet blijf doorgroeien. Fonq.nl mikt voor verdere groei ook op verkoop in andere landen.