Twinkle | Digital Commerce

Facebook Timeline: 4 belangrijke wijzigingen

2017-05-27
180101
  • 1:25

De introductie van Facebook Timeline voor zakelijke pagina’s is een grote verandering voor veel bedrijven. De meeste bedrijven waren immers nog niet helemaal bekend met het voorgaande format en moeten nu alweer wennen aan een nieuw concept.

Back At You, een bedrijf dat is gespecialiseerd in Facebook-marketing, geeft aan dat er door de Timeline een aantal wijzigingen zijn gekomen. Lees hier vier veranderingen die het meeste invloed hebben op een bedrijfspagina van Facebook.

1. Introductie coverfoto
De nieuwe coverfoto is groot, namelijk 851 pixels breed en 315 pixels hoog. Dit is de foto aan de bovenkant van de pagina. Het gebruik van een goede foto op deze plek is belangrijk om de aandacht van fans te trekken.



2. Landingspagina’s
Wanneer een gebruiker via organisch zoekverkeer op uw Facebook-pagina belandt, zal hij altijd landen op de hoofdpagina; de pagina met de coverfoto en de wall.



3. Privéberichten
U heeft nu de mogelijkheid om privéberichten te sturen naar uw fans en uw fans zijn ook in staat om een privébericht te sturen naar u. Voorheen was alleen contact via wall posts en comments mogelijk. Tegenwoordig, net als bij vrienden op uw persoonlijke pagina, kunt u ook via privéberichten met uw fans communiceren.



4. Pinnen
U heeft nu ook de mogelijkheid om geselecteerde wall posts te ‘pinnen’ aan het begin - de bovenkant - van uw Facebook Wall. Dit betekent dat u, als u een bericht wilt benadrukken, deze kunt pinnen waardoor het bericht blijft staan als eerste bericht van de wall.



Bron: Multichannelmerchant.com