Twinkle | Digital Commerce

3suisses.nl opgedoekt

2017-11-08
18075
  • 1:35

De Nederlandse webshop van het van oorsprong Franse postorderbedrijf 3 Suisses is sinds deze week gesloten. De site meldt: '3 Suisses stopt de activiteiten in Nederland'.

In augustus 2010 maakte het bedrijf een rentree op de Nederlandse markt. In 2011 ging het mes in het personeelsbestand om de omslag naar e-commerce bedrijf te kunnen maken. Voor Nederland heeft dit klaarblijkelijk niet kunnen baten. 3 Suisses is op het moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

Eén interationale catalogus
In 2011 lag er het plan om de catalogus van 3 Suisses naast de e-commerce activiteiten te laten bestaan. Een woordvoorder liet toen aan Twinkle weten: ‘Deze ontwikkelingen (het schrappen van banen, red.) zullen verder ook niet van invloed zijn op de andere landen waarin we bedrijvig zijn, zoals in Nederland. Wellicht dat er één internationale catalogus komt. Wel in diverse talen uiteraard, maar met dezelfde producten in alle landen. Dat is momenteel niet het geval. We bestaan al tachtig jaar, het was tijd voor een omslag. Dat besluit staat vast, maar hoe we deze omslag precies vorm gaan geven, daar gaan we nu over nadenken.’

Onlangs heeft het postorderbedrijf alle fysieke vestigingen in Frankrijk gesloten. De omzet over 2010 bedroeg volgens Internet Retailer 2,1 miljard euro, in 2009 was dat nog 3,4 miljard.

Familiebedrijf
3 Suisses bestaat sinds 1932 en is onstaan vanuit het familiebedrijf Toulemonde-Destombes met een postorderservice voor bolletjes wol uit de eigen spinnerij. Al snel opent 3 Suisses fysieke winkels in België en Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog breiden de activiteiten zich uit naar landen als Duitsland en Oostenrijk. De groei van 3 Suisses zet ook in de daaropvolgende decennia door, tot de breiwolindustrie in de jaren ’80 van de vorige eeuw in een crisis belandt. 3 Suisses staakt daarop de activiteiten in onder andere Nederland. Het merk keerde dus in 2010 terug in Nederland om een kleine twee jaar later weer te verdwijnen.


Gerelateerde artikelen: