Twinkle | Digital Commerce

Landelijk programma voor gratis webwinkel

2017-11-08
180102
  • 1:40

MKB-Nederland, PostNL, ING Nederland en Google bundelen hun krachten in het project ‘Nederland Verdient Online’. Met dit initiatief  willen de partijen dit jaar tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven in Nederland helpen internet beter om hun onderneming te laten groeien. De partijen voorspellen dat het project zal bijdragen aan een sneller herstel van de Nederlandse economie.

Gratis website en webwinkel
In een landelijk programma, specifiek gericht op het midden- en kleinbedrijf, helpen de partners de ondernemer met het opzetten van een gratis website en gratis webwinkel. Daarnaast assisteren zij bij het inrichten van een online advertentiecampagne en adviseren zij de ondernemers over online betaalmogelijkheden en het verzenden van goederen die in de webwinkel zijn gekocht.

Sterke groei door internet
Volgens een rapport van de Boston Consulting Group ziet het Nederlandse MKB in vergelijking met andere landen wel kansen, maar benut het die nog onvoldoende als het gaat om het gebruik van het internet. De meeste mkb’ers (tachtig procent) hebben wel een website, maar weten niet hoe ze deze verder kunnen uitbouwen met bijvoorbeeld een webshop.

Recent onderzoek van McKinsey laat daarnaast zien dat het internet een belangrijke rol speelt bij de mogelijkheid om te groeien in tijden van recessie. Bedrijven die het internet intensief gebruiken, groeien twee keer sneller dan ondernemingen die dat niet doen. Voor iedere baan die er in een traditionele sector verloren gaat, komen er twee terug in de internetindustrie. Meer dan twintig procent van het wereldwijd Bruto Nationaal Product kan rechtstreeks aan de interneteconomie worden toegeschreven.

Expertise
Harry Koorstra, bestuursvoorzitter van PostNL: 'Met onze expertise op het gebied van webwinkels kan PostNL het midden- en kleinbedrijf helpen de stap te maken van een online aanwezigheid naar de werkelijke verkoop via het internet. Met ons aanbod binnen 'Nederland Verdient Online' helpen wij de ondernemer snel en eenvoudig een webwinkel op te zetten. Met de geïntegreerde verzendproducten van PostNL maken we het voor de ondernemer en voor zijn of haar klant nog makkelijker om online zaken te doen.'