Twinkle | Digital Commerce

Asos start met click & collect

2017-11-11
180101
  • 1:10

Asos biedt Britse shoppers uit eigen land voortaan de optie producten op te halen. Daartoe sloot de internationale pure player een samenwerking met Collect+. Gebruikers van Asos Collect kunnen kiezen voor afhalen binnen 3 dagen of voor next day delivery.

Door de koppeling met Collect+ kunnen Britten hun Asos-pakjes klaar laten leggen op 4.500 afhaalpunten, waaronder supermarkten, tabakszaken en kiosken. Als een bestelling daar arriveert, ontvangt de shopper een zevencijferige code. Met die code en legitimatie kan hij de order in handen krijgen. Pakjes worden maximaal 10 dagen in bewaring gehouden. Asos-aankopen kunnen voortaan ook bij Collect+-punten worden geretourneerd.

Click & collect
De Britse brancheclub IMRG becijferde in december dat meer dan 10 procent van de webaankopen in het derde kwartaal van 2011 werd afgehaald. Omdat Asos niet over een eigen winkelnetwerk beschikt, moeten shoppers wel vrij lang wachten tot hun aankoop klaarligt: tot 3 dagen bij standard delivery ad 3,95 pond. Next day delivery kost 2 pond meer.

Half miljard pond
Asos zal zijn boekjaar, dat eind deze maand afloopt, afsluiten met een omzet van circa 500 miljoen pond (Q1 t/m Q3). Daarvan komt inmiddels ruim de helft van kopers buiten de UK. Ook verdient Asos steeds meer aan de marktplaats die het eind 2010 openstelde.