Twinkle | Digital Commerce

Vier jaar retourneren bij Zappos

2017-05-27
180101
  • 0:58

Zappos.com hanteert een retourtermijn van vier jaar voor mensen die vandaag kopen. De Amazon-dochter, die shoppers normaal een jaar voor retouren biedt, neemt vandaag bestelde schoenen en kleding terug tot 29 januari 2016.

Zappos.com speelt promotioneel in op het feit dat dit een schrikkeljaar is en vandaag daarmee een bijzondere dag. De pure player laat zo nog eens subtiel weten dat shoppers sowieso al lang de tijd hebben om hun aankopen te heroverwegen: een heel jaar, een termijn die de Europese concurrent Zalando overnam.

1.461 dagen
Zappos rekent voor dat shoppers vanaf vandaag 1.461 dagen de tijd hebben om hun ongedragen kleding en schoenen terug te sturen. Ook vraagt de schoenverkoper op zijn homepage aandacht voor de mensen (1 op de 1.461) die maar eens in de vier jaar echt jarig zijn; die verdienen een bijzonder cadeau.

Imagoschade
Zappos.com bouwde de afgelopen jaren een reputatie op om zijn klantvriendelijke beleid. Het imago liep onlangs echter flinke schade op, toen Zappos 24 miljoen klanten om een nieuw wachtwoord moest vragen na een hack.