Twinkle | Digital Commerce

Omzet Vente-exclusive.com bijna verdubbeld

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Vente-exclusive.com boekte afgelopen jaar een omzet van ruim 30 miljoen euro in Nederland en België, bijna twee keer zoveel als de 16 miljoen euro van 2010. De iPhone-applicatie van het Belgische bedrijf was goed voor ongeveer een miljoen euro aan mobiele orders.

Vente-exclusive.com verkocht in 2011 ruim één miljoen artikelen van inmiddels meer dan vierhonderd  merken (selectie) in fashion en lifestyle. Hun producten worden in kortlopende sales aangeboden tegen kortingen van tientallen procenten. Ruim anderhalf miljoen leden ontvangen de nieuwsbrieven van Vente-exlcusive.com, dat een vijfde van zijn bezoekers via smartphones en tablets zag binnenkomen.

Twinkle100
Van de 30 miljoen euro omzet komt ongeveer de helft uit Nederland, aldus woordvoerder Peter Burin tegen Twinkle. Vente-exclusive.com zal vermoedelijk een flinke sprong maken in de Twinkle100, waarin het nu de 74e plaats bezet met een omzet van 8 miljoen euro in 2010.

Mobiele apps
CEO Peter Grypdonck sprak op de Webwinkel Vakdagen over m-commerce bij Vente-exclusive.com. Hij vertelde dat de koopjesclub 3 procent van zijn inkomsten uit zijn iPhone-applicatie haalt, ongeveer een miljoen euro dus. Een binnenkort te lanceren Android-applicatie moet ervoor zorgen dat het mobiele omzetaandeel de komende maanden omhoog gaat.

Marktleider
Vente-exclusive.com is de grootste online shopping community van de Benelux, voor onder andere ShopVIP (circa 5 miljoen omzet in 2010) en Snapstore, sinds oktober allebei onderdeel van het Belgische Cameleon. Amazon-prooi BuyVip trok zich terug van de Nederlandse markt, terwijl Otto de eigen shopping community Limango onlangs naar ons land bracht.

Vente-privee.com
Flash fashion pionier en wereldmarktleider Vente-privee.com bemoeit zich inmiddels ook met de Belgische en Nederlandse markt. De totale omzet van het concern kwam uit op 1.073 miljoen euro in 2011, 10 procent meer dan in 2010.