Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com boekt 1.073 miljoen euro omzet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Vente-privee.com heeft voor het eerst een omzet van meer dan 1 miljard euro geboekt. De teller bleef staan op 1.073 miljoen euro, 11 procent meer dan vorig jaar. Het Franse bedrijf in flash sales groeit niet meer zo hard als in voorgaande jaren.

In 2010 rapporteerde Vente-privee.com nog een omzetgroei van 15 procent, een jaar eerder kwam de groei uit op 33 procent. Vente-privee.com, dat 15 procent van de inkomsten uit mobiele verkopen haalde, zette de afgelopen jaren sterk in op internationale expansie, maar het zag de concurrentie in flash sale fashion flink toenemen.

Na de lancering in Frankrijk, in 2001, breidde Vente-privee.com zijn verkoopterrein uit met achtereenvolgens Duitsland, Spanje, Italië, Groot-Brittannie, Oostenrijk en België.

Sinds afgelopen najaar accepteert Vente-privee.com ook orders uit Nederland (persbericht). Het bedrijf heeft al aangegeven ook in andere Noord-Europese landen van start te willen gaan. Vente-privee.com begon in november ook buiten ons continent, in de Verenigde Staten. Daartoe sloot het bedrijf een joint venture met American Express.