Twinkle | Digital Commerce

Familiebedrijven (7): Scheer & Foppen

2017-11-08
697391
  • 1:27

Twinkle heeft in samenwerking met de DigitaleMediaFabriek in Den Haag een serie video’s gemaakt met het thema ‘Familiebedrijf’. Het zijn bijzondere verhalen over ondernemende families die soms al generaties lang in de retail zitten.

In deze aflevering spreekt Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk met Goossen Foppen, directeur van de Foppen Holding. De elektronicaretailer Scheer  & Foppen heeft in Nederland bijna zeventig winkels en is de laatste jaren door overnames uitgegroeid tot een e-commerce speler van formaat. Het bedrijf bestaat ruim 45 jaar, Foppens vader is met de zaak begonnen.

Sinds Scheer & Foppen de laatste jaren Internetshop.nl, Bobshop.nl, Modern.nl, Digideals.nl en Koopjeskampioen.nl overnam, beschikt het - inclusief Scheerenfoppen.nl - over zes internetlabels. De webshop die half februari nieuw leven in wordt geblazen, zoals Foppen in het interview vertelt, is prijsvechter Koopjeskampioen.nl.

Goossen Foppen spreekt tijdens de E-commerce Dagen (24 en 25 april in de Utrechtse Jaarbeurs) over hoe het proces van traditionele naar hybride retailer is verlopen.

De serie heeft 9 afleveringen. In de eerste aflevering kunt u het interview zien met Thijs van Rooijen van ThysToys.nl. De tweede aflevering gaat over de Dusseldorp Groep met de de webshop Dusseldorpafvalcontainer.nl. In aflevering drie vertellen Jeroen en zijn vader Steef Stumpel over hun boekwinkels. De vierde aflevering staat in het teken van juwelier BoumanOnline.nl, waar Robbert Treffers met de scepter zwaait. In aflevering vijf is Alon Ben-Joseph, CEO van de Ace Juweliers Groep aan het woord. Aflevering zes staat in het teken van Van den Assem Schoenen en komt directeur-eigenaar Berry van den Assem aan het woord.

De familiebedrijven die nog volgen zijn: Folux en Kookwinkel.nl.